Bermula dari sini

Friday, December 10, 2010


silent mosque by apocalitico@devianart
بسم الله الرحمن الرحيم
Salam semua,

Setinggi sukur kehadrat illahi, Tuhan pentadbir sekelian alam. Selawat & salam buat junjungan mulia penghulu nabi tercinta Rasulullah S.A.W serta ahli keluarga baginda, para sahabat, tabi' tabi'in, soleh solehin seterusnya para syuhada yang mulia disisi Allah Ta'ala.

Sudah lama rasanya tidak mengungkap apa-apa coretan disini. terasa senyap dalam berkata-kata. terlalu banyak yang hendak diungkapkan jika dibandingkan masa yang berlalu dengan pantas. Jauh sekali jika hendak dikejar atau dibandingkan dengan laman blog sahabat-sahabat saya diluar sana. Manakan tidak selang dua tiga hari, Kotak inbox saya meloncat-locat memberi khabar bahawa ada post/ artikel yang ditatapkan buat si pembaca.

mungkin tak perlulah saya nyatakan kenapa blog ini sepi sejak 4 bulan yang lalu. cukup sekadar saya katakan alasan  saya terlalu 'malas' ataupun penat untuk mengupdate artikel atas sebab yang saya kira prosedurnya  perlu memerah otak penuh merumitkan dan keringat jari jemari untuk menghasilkan satu karya penulisan yang saya kira satu alasan yang paling tidak munasabah bukan? Tapi itu bukanlah punca utamanya. Ada punca lain yang akan saya beritahu susulan artikel selepas ini. Dengan cara itu, saya kira saya akan terus menulis dan menulis selepas ini sehinggalah apa yang saya mahukan tercapai.

Alahai,sewajibnya saya katakan, blogger seperti saya seharusnya memperbanyakkan lagi timbunan bacaan buku bersifat ilmiah atau apa-apa sumber yang boleh menjadi sumber idea bagi penulisan yang bermanfaat dan berguna pada penulisan akan datang. InsyaAllah..

Hanya itu sahaja..
Sekadar permulaan..

Bermula dari sini..

1 comments:

  • IBU PUSPITA

    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  • Post a Comment